fbpx

Mire emlékezünk ezen a napon?

Régen, nagyon-nagyon régen, egy bátor és jószívű ember, akit Jézusnak hívtak, bevonult egy városba, Jeruzsálembe. Nem akármilyen módon érkezett, hanem egy szelíd szamáron ülve. Az emberek, akik ismerték , nagyon örültek neki, mert sok jót hallottak cselekedeteiről, és szerették volna megköszönni neki mindazt, amit értük tett. Ezért kivonultak a város kapui elé, kezükben pálmaágakkal és más zöld növényekkel, hogy üdvözöljék és tiszteletüket fejezzék ki iránta.

Virágvasárnap tehát Jézus bevonulásának emlékét őrzi, de egyben a tavasz és az újrakezdés ünnepe is. Ezen a napon sok helyen virágokkal és zöld ágakkal díszítik a házakat, templomokat, hogy ezzel is üdvözöljék a tavaszt és megemlékezzenek erről a fontos eseményről.

Ezen a napon ti is részt vehettek ebben a szép hagyományban. Gyűjthettek virágokat, zöld ágakat a kertből vagy az utcáról, és ezekkel díszíthetitek fel a szobátokat vagy az osztálytermet. Ezzel nem csak széppé tehetitek a környezeteteket, de részei is lehettek egy ősi szokásnak, ami összeköti az embereket a természettel, és egymással.

Ez a nap lehetőség arra, hogy megálljunk egy picit, és gondoljunk el, mennyire fontosak vagyunk egymásnak és a világnak, amiben élünk. Legyen ez a nap a szeretet, az összetartozás és az újrakezdés ünnepe.