fbpx
WhatsApp +36707520300 hello@momoradio.hu

A trikómanókról azt kell tudni, hogy valójában kakucsoknak hívják őket és a messzi Lapuföldön élnek. Ezek a fehér színű lények olyan hüvelykujjnyi magasak, és azért fehérek mind, hogy el tudjanak rejtőzködni a hóban, Lapuföld ugyanis a végtelen hó országa. Fehérek mind, kivéve Lopikot és két testvérét, akik viszont valamiért olyan feketék, mint a szurok. Szegény Lopikéknak a színük miatt kellett elmenniük Lapuföldről, mert attól féltek, hogy bármilyen picik is, előbb nem utóbb észreveszi majd őket egy madár a hóban és elrabolja őket.

Lopik és testvérei az első trikót egy Peti nevű kisfiú szekrényéből tulajdonították el, aki reggel, amikor öltözködni kezdett volna, döbbenten vette észre, hogy nincsen ott a komódon, az előző este kikészített trikó.

– Te mindent elhagysz – mondta neki kedvesen az anyukája, amiben volt is némi igazság, de ezúttal tévedett. A trikót Lopikék tulajdonították el azzal a feltett szándékkal, hogy mivel pont olyan fehér, mint náluk otthon a hó, így akár el is rejtőzhetnek alatta, hogy ne vegyék észre őket a madarak.

A terv nagyszerűen sikerült és boldogan hazai is tértek a barátaikhoz. Igen ám, de amikor a többi kakucs megérintette a trikót és érezte, hogy az nem csak puha és bársonyos, de még meleget is ad a hideg zimankóban, akkor Billen a kakucsok királya kiadta a parancsot, hogy össze kell gyűjteni a világ összes trikóját, hogy mostantól soha többé ne kelljen fázniuk.

            Útra keltek hát a kakucsok a föld minden irányába, hogy annyi trikót szerezzenek, amennyit csak tudnak. Ha reggel felkelsz, és nem találod a trikódat, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy kakucs vitte el, sőt, így van ez a zoknikkal is, mert időközben arra is rákaptak Lapuföld lakói. Siettükben gyakran csak a zokni felét viszik el, ez a magyarázata a fél pár zokni rejtélyes talányának. Haragudni nem szabad rájuk, mert egyébként nagyon barátságos és jóindulatú népség a kakucs és nem is sejtik, hogy másokat esetleg bosszantanak azzal, ha elcsennek egy trikót vagy zoknit.

eszternénimese

ESZTER NÉNI MESÉJE
minden nap 20:00 órakor

ovisok

OVI(SOK)
jeles napok ötletekkel,
barkácsolással

kreativ sarok

KREATÍV SAROK
barkács és játékötletek, letölthető sablonok

top10

HALLGATÓINK TOP10 LISTÁI

shop

MoMo SHOP

OnAir

On Air

népmesék

MAGYAR NÉPMESÉK

mátyáskirály

MESÉK MÁTYÁS KIRÁLYRÓL

OnAir

KÖVETKEZŐ ÉLŐ ADÁS:
2021 nyár - még pontosítunk:-)

live1

a MoMo Rádió élő adása felvételről a magyar népmese napján

live2

a MoMo Rádió Márton napi élő adása felvételről

live3

a MoMo Rádió "Mikulás után Karácsony előtt" élő adása felvételről

live4

a MoMo Rádió Farsangi élő adása felvételről

previous arrow
next arrow