fbpx

Fiúk ! Ha gondoljátok, színezzetek nőnapra a lányoknak egy szép csokor virágot ❤️

Mese Nőnapra (március 8)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nyüzsgő kis város, ahol az épületek magasra nőttek, és az utcákon mindig pezsgett az élet. Ebben a városban élt egy kisfiú, Máté, aki nagyon szerette a családját, és a barátait. Ahogy közeledett a nőnap, Máté elhatározta, hogy idén minden kedves női rokonának és barátjának szeretne valami különlegeset adni.

Elindult a város szélén lévő titokzatos parkba, mert úgy hallotta, ott nő egy varázslatos virág, amely csak nőnapkor nyílik ki, és egy napig virágzik, aztán elillan. Ezt a virágot még sosem látta senki, de a legenda szerint aki megtalálja és elhozza, annak a szeretete még erősebbé válik.

Bátorságát összeszedve Máté belépett a parkba, ahol csodálatos dolgok vártak rá. A város zajától távolabb került, a madarak csicsergése és a szellő susogása kísérte útját. A park lakói kedves és segítőkész állatok voltak, mind segíteni akartak neki megtalálni a virágokat. A kíváncsi mókusok az ösvények felé irányították, a madarak dalukkal jelezték, merre induljon, és egy barátságos nyuszi, aki jól ismerte a park titkait, odavezette, ahol a varázsvirágok bújtak meg.

Máté lenyűgözve nézte a sok színes kis növényt, amelyek valóban léteztek, a szivárvány összes színében, hogy mindenki találjon kedvére valót. Óvatosan szedte le őket, hogy el tudja vinni azokat az édesanyjának, nagymamájának, nénikéinek és lány barátainak. Ahogy hazaindult, a park lakói vidáman búcsúztak tőle.

Otthon Máté izgatottan osztotta szét az ajándékokat. Mindenki meghatódott a szépségtől és a gondoskodástól, amit ezek a kis virágok jelképeztek. Máté pedig nagyon örült, ahogy látta, milyen boldogságot szerzett vele.

Ezentúl minden nőnapot együtt ünnepeltek, emlékezve arra a különleges napra, amikor a város szélén lévő varázslatos parkban a szeretet virágai hoztak össze mindenkit. A legenda szerint, ha valaki őszinte szeretettel gondol másokra, akkor mindig megtalálja az utat a varázsvirágokhoz. Ne feledjétek, a legnagyobb kincs a szeretet, amit adunk: Boldog Nőnapot!