fbpx

Az eredeti recept 🙂

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg sertéstarja (füstölt)
  • 20 dkg füstölt szalonna (csemege)
  • 25 dkg csípős kolbász
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 3 db babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • 4 ek paprikakrém

 

Elkészítés

  1. 4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
  2. A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
  3. Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírjánvöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
  4. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
  5. Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.