Az eredeti recept 🙂
Hozzávalók 6 személyre:
-
30 dkg sertéstarja (füstölt)
-
20 dkg füstölt szalonna (csemege)
-
25 dkg csípős kolbász
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
40 dkg savanyú káposzta
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2 tk fűszerpaprika
-
3 db babérlevél
-
1 csokor kapor
-
4 ek paprikakrém
Elkészítés
- 4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát.
- A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
- Ha a hús majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírjánvöröshagymát pirítunk a fokhagymával, majd a liszttel simára keverjük ki.
- Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
- Együtt forraljuk a levest nagyjából 20 percig, majd kevés forró levet a tejfölhöz öntve, majd ezt visszajuttatva az ételbe, meglazítjuk vele azt. Belekeverjük a zsenge kaprot, és tálalhatunk is.