fbpx

beiratkozás – információk 2021/22 KATT IDE

Jazz-Dance Academy Táncegyesület

 

Az egyesület 1994-ben alakult, akkor jazz-balettet és modern táncokat oktattunk.

1998-től tanítjuk és oktatjuk a gyermek aerobicot 3 éves kortól 18 éves korig.

Az egyesület célja, hogy minden gyermek sportoljon , illetve megtalálja a magának megfelelő aerobic stílust. Az egyesület az összes gyereket szerepelteti és versenyezteti válogatás nélkül: még az óvodásokat is (3 éves kortól amatőr szinten)

Gyermek aerobic bemutatása:

A Fantázia-gyermek aerobic program 1994-ben jött létre. Elméleti szerzője Müller Mary, gyakorlati megvalósítója Dallos Anna volt. 2000-től, Illyés Anna az elméleti és gyakorlati vezetője a programnak. 2004-től egy teljesen új szabálykönyvvel és egy új sportegyesület megalakításával létrejött a Dinamik Gyermek Aerobic Sportegyesület és kiegészült a Dinamik Step gyermek aerobic-kal.

A Dinamik Gyermek Aerobic Mozgásprogram egy olyan módszer, mely a gyermekekkel megszeretteti a mozgást, kialakítja az egészséges életmód iránti vágyat, fejleszti a koordinációs és kondicionális képességeket. Figyelembe veszi a gyermekek személyiségét , életkori sajátosságait, egyéni képességeit.

A program 3-18 éves korú gyermekeknek készült . Alapja a safe aerobic.

3-7 évesek számára a mozgásanyag állat – és mesekoreográfiákban jut kifejezésre. A gyermekek az állatok mozgására jellemző mozgás-dallamokat tanulnak meg az utánzás és az egyes állatokra jellemző mondókák segítségével az életkoruknak megfelelően, zenére. A mozgásformák egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak.

5-7 évesek számára a mozgásanyag ritmikailag nehezebb állatkoreográfiákat és Weöres Sándor verseinek ritmusára komponált koreográfiákat tartalmaz. Célunk a zenei és mozgásritmus összehangolása.

8 éveseknél célunk az egyes sportágak jellegzetes mozgásformáinak elsajátítása, gyakorlása aerobic koreográfiában alkalmazva.

9-18 éves gyermekeknél már nagy hangsúlyt kap az egyes dinamikus váltások jelentősége, a mozgás összerendezettsége a zenével összhangban, illetve a kreativitás és előadóképesség fejlesztése a felnőtt aerobic egyszerűbb elemeit felhasználva. A lazaság, erőnlét, ruganyosság és egyensúlyi képességek fejlesztése különösen fontos, valamint ismerkednek különböző szerekkel, mint step-lépcső, thera-band szalag vagy a fitt-ball.

Az egyesület elnöke és oktatója:
Kadnár Melitta Mónika
+36-70-218-5004
kadnarmelitta@indamail.hu
sportedző – aerobic sportágban
Dinamik gyermek aerobic edző