fbpx

 … vagy más néven: csörögefánk

hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 kávéskanál porcukor
  • db tojássárgája
  • csipet 

 

elkészítés:

  • A lisztet alaposan összedolgozzuk a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával és a sóval. Ezután becsomagoljuk a tésztát, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  • A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra és lehetőség szerint szögletesre nyújtjuk. Csöröge- vagy derelyevágóval hosszanti csíkokat vágunk, kézfejre feltekerjük, végét visszahajtjuk. (lásd: képek)
  • Felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyeljünk, hogy az olaj megfelelően forró legyen, és ne hagyjuk túl sokáig sülni a csörögéket, mert könnyen kiszáradnak. A kész fánkokat még melegen porcukorba forgatjuk.