… vagy más néven: csörögefánk
hozzávalók:
- 35 dkg liszt
 - 1.5 dl tejföl
 - 1 kávéskanál porcukor
 - 5 db tojássárgája
 - 1 csipet só
 
elkészítés:
- A lisztet alaposan összedolgozzuk a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával és a sóval. Ezután becsomagoljuk a tésztát, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
 - A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra és lehetőség szerint szögletesre nyújtjuk. Csöröge- vagy derelyevágóval hosszanti csíkokat vágunk, kézfejre feltekerjük, végét visszahajtjuk. (lásd: képek)
 - Felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyeljünk, hogy az olaj megfelelően forró legyen, és ne hagyjuk túl sokáig sülni a csörögéket, mert könnyen kiszáradnak. A kész fánkokat még melegen porcukorba forgatjuk.
 

















