Ez a fánk Boldog községből származik.
Jeles ünnepek, de főleg esküvők alkalmából sütötték, ma már inkább a farsangi időszakhoz kötődik.

hozzávalók:

  • 25 dkg liszt,
  • 2,5 dl tej,
  • 3 tojás,
  • 1 csapott evőkanál porcukor,
  • 1 csipet só,
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna.

elkészítés:

A tojásokat elkeverjük a porcukorral, a sóval, a szódabikarbónával.
Felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet.
Sűrű palacsintatésztát készítünk, fontos hogy ne legyen csomós a tészta, hanem sima maradjon. Ha kell, inkább szűrjük át.

Két lábosba olajat öntünk, az egyikben csak forrósítjuk a formát, a másikban sütjük a fánkokat. Fontos, hogy a forró formát csak félig mártsuk bele a tésztába, különben nem fog leválni a formáról.