fbpx

Az állatok világnapja szinte minden óvoda életében jelen van, jó alkalmat kínál, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatvilággal, az állatgondozás szabályaival, valamint játék és alkotás során szerezzenek új ismereteket és élményeket. A cél, hogy a gyerekekben pozitív érzelmi viszony alakuljon ki.

 Ez alkalomból színezőket találhattok alább, illetve  az oldalon elérhető egy, a ház körül élő állatok és a vadállatok hangjait tartalmazó gyűjtemény, melyek meghallgatása és felismerése jó játék lehet a gyerekeknek. A felismert állatokat akár le is rajzolhatják, illetve beszélgethetünk is róluk. Azonkívül állatos meséket (A brémai muzsikusok, A három kismalac és a farkas, Osztozkodik a róka, A kóró és a kismadár, Kacor király) verseket és mondókákat (Zelk Zoltán: Gida, Gazdag Erzsi: A kiskakas rézgarasa, Weöres Sándor: A tündér, A kutya-tár, Csigabiga, gyere ki, Dirmeg, dörmög a medve, Gyí, paci, paripa, Ha én cica volnék) hallgathatunk, mondogathatunk nekik. (a weboldal kereső funkcióját használva gyorsan megtalálhatóak ezek a mesék versek)

története:

A zöld jeles nap vallási ünnephez kötődik, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének napja: október 4.

Szent Ferenc gazdag posztókereskedő fiaként látta meg a napvilágot 1181-ben. Fiatalon tékozló életet élt, majd elutasítva a földi javakat, rendet alapított. Szent Ferenc értette az állatok nyelvét és védelmezte őket. Ez a nap egyrészt az állatok védelmére, másrészt a felelős állattartásra hívja fel az emberek a figyelmét.

 

színező1 katt ide  

színező2 katt ide

színező3 katt ide