SKANDINÁVIA GYEREKSZEMMEL A SKANDINÁV FILMFESZTIVÁLON

November 22. és 28. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Skandináv Filmfesztivál az Art+ Cinemában (1076 Budapest, Erzsébet krt. 39.).

A fesztivál szervezői idén több családi programmal is kedveskednek legfiatalabb nézőiknek.

Műsorra tűzik a Sarkköri mentőexpedíció c. norvég családi filmet, amely az örök hó birodalmába, a Spitzbergákra kalauzol el bennünket. Három talpraesett testvér reked a Félhold-szigeten, ahol fantasztikus és korántsem veszélytelen  kalandokba bonyolódnak. A gyerekek nagy örömére a testvérek természetesen úrrá lesznek a viszontagságokon.

A Hajrá, Anja! című norvég ifjúsági film egy életvidám, vagány kislány leukémiával folytatott harcát mutatja be. Anja imádja a focit, bár osztálytársa, Jonas szerint az nem lányoknak való. A kislány akkor sem tesz le az iskolai bajnokságról, amikor kórházba kerül, és Jonas – szerelmét bizonyítandó – sajátos tervvel áll elő, hogy a segítségére siessen.

Ki hallott már a lemmingekről? A Lemming – A messzi Észak aprócska ura című természetfilmben Skandinávia talán legrejtélyesebb állatkáját ismerhetjük meg. Észak kis bajkeverőinek életébe lélegzetelállító felvételeken át nyerhetünk betekintést Török Zoltán dokumentumfilmjében.

A legkisebbeknek és szüleiknek egy skandináv diafilm-válogatással kedveskedik a fesztivál. Visszarepülünk az időben és felidézzük A rút kiskacsa, Trillevip, a törpe és A három morcos bakkecske történetét, de az olyan, kevésbé ismert mesékkel is megismerkedhetünk, mint A tejkút és a Babuka a fűben.

PROGRAM

Hajrá, Anja!

november 22. 16:15

november 26. 20:30

Lemming – A messzi Észak aprócska ura

november 24. 17:00

november 25. 16:30

Sarkköri mentőxpedíció

  1. november 24. 15:15

Skandináv diafilmek

  1. november 25. 13:00

Facebook: www.facebook.com/events/2143268735734860

Web: www.artpluszcinema.hu/2018/11/11/skandinav-filmfesztival-az-artcinemaban

Műsorfüzet: https://issuu.com/skandinavfilmfesztival/docs/skandin_v_m_sorf_zet_issuu