fbpx
WhatsApp +36707520300 hello@momoradio.hu

Az idei tanévben az első ilyen ünnep ma van, ez pedig az állatok világnapja és a madármegfigyelési világnap:

Az állatok világnapja szinte minden óvoda életében jelen van, jó alkalmat kínál, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatvilággal, az állatgondozás szabályaival, valamint játék és alkotás során szerezzenek új ismereteket és élményeket. A cél, hogy a gyerekekben pozitív érzelmi viszony alakuljon ki.

 Ez alkalomból színezőket találhattok alább, illetve  az oldalon elérhető egy, a ház körül élő állatok és a vadállatok hangjait tartalmazó gyűjtemény, melyek meghallgatása és felismerése jó játék lehet a gyerekeknek. A felismert állatokat akár le is rajzolhatják, illetve beszélgethetünk is róluk. Azonkívül állatos meséket (A brémai muzsikusok, A három kismalac és a farkas, Osztozkodik a róka, A kóró és a kismadár, Kacor király) verseket és mondókákat (Zelk Zoltán: Gida, Gazdag Erzsi: A kiskakas rézgarasa, Weöres Sándor: A tündér, A kutya-tár, Csigabiga, gyere ki, Dirmeg, dörmög a medve, Gyí, paci, paripa, Ha én cica volnék) hallgathatunk, mondogathatunk nekik. (a weboldal kereső funkcióját használva gyorsan megtalálhatóak ezek a mesék versek)

története:

A zöld jeles nap vallási ünnephez kötődik, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének napja: október 4.

Szent Ferenc gazdag posztókereskedő fiaként látta meg a napvilágot 1181-ben. Fiatalon tékozló életet élt, majd elutasítva a földi javakat, rendet alapított. Szent Ferenc értette az állatok nyelvét és védelmezte őket. Ez a nap egyrészt az állatok védelmére, másrészt a felelős állattartásra hívja fel az emberek a figyelmét.

Idén ugyanezen hétvégén ünnepeljük a madármegfigyelési  világnapot, melynek célja, hogy még jobban megismerjük a madarakat. A  BirdLife International kezdeményezésére 1992-től évről-évre madármegfigyelési programokat rendeznek világszerte eme jeles nap alkalmából.

színező1 katt ide  

szinezo_allatok_vilagnapja1

színező2 katt ide

szinezo_allatok_vilagnapja2

színező3 katt ide

szinezo_allatok_vilagnapja3

eszternénimese

ESZTER NÉNI MESÉJE
minden nap 20:00 órakor

ovisok

OVI(SOK)
jeles napok ötletekkel,
barkácsolással

shop

MoMo SHOP

kreativ sarok

KREATÍV SAROK
barkács és játékötletek, letölthető sablonok

top10

HALLGATÓINK TOP10 LISTÁI

népmesék

MAGYAR NÉPMESÉK

mátyáskirály

MESÉK MÁTYÁS KIRÁLYRÓL

zenélünk, olvasunk, szavalunk

Zenélünk-Szavalunk-Mesélünk

live5

eddigi élő adásaink

previous arrow
next arrow