Momó Gyerekrádió

Magyarország Legmesésebb Online Gyerekrádiója

A Fabula bábszínház januári, februári, márciusi, áprilisi, májusi programjai

A Fabula Bábszínház címe: 1052 Bp., V. Petőfi Sándor utca 6. félemelet

Információ (munkaidőben): (+36) 70 430 3756

Jegyek kaphatók a Jegymester Jegyiroda hálózatában.

Jegyár hétvégén: 2.200-Ft

  1. ÁPRILIS:

  1. szombat 10…………………………………………………. ERDEI TÖRTÉNET

  2. szombat 9.30 és 11……………………………………………. VUK

    21. szombat 10…………………………………………..NAGY AKAROK LENNI!

  3. szombat 10…………………………………………..MAZSOLA

 

  1. MÁJUS:

  1. szombat 10…………………………………………………… VITÉZ LÁSZLÓ

    12. szombat 10…………………………………………..MAZSOLA ÉS TÁDÉ

Rövid ismertetők:

MAZSOLA (zenés bábjáték)

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.
Szeretettel emlékezünk Havas Gertrúd (Mazsola) és B. Kiss István (Manócska) bábművészekre.
Szereplők: Mazsola, Manócska, Egérke, Fülöpke, Varjú bácsi, Kismadarak,
Ajánlott korosztály: 3-10 év

MAZSOLA ÉS TÁDÉ (zenés bábjáték)

Írta: Bálint Ágnes, Bábtervező: Bródy Vera

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot.  Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola jószívűsége  újra meg újra felülkerekedik dacosságán.

Szereplők: Mazsola, Tádé, Manócska, Egérke, Fülöpke, Rezsőke,  Menyus, Varjó bácsi, Bodri

Ajánlott korosztály: 3-10 év

VUK (bábjáték)

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Az előadás során végigkövethetjük, hogyan válik a tapasztalatlan rókakölyökből, Vukból magabiztos, bátor felnőtt róka, népének védelmezője.

Szereplők: Vuk, Kag, Íny, Fickó, Sut, Karak, Íny, Csele, Csí, Nyau, Tás, Unka, Csusz, Rá, libák, tyúkok, fővadász és Borsos

Előadók: F. Nagy Eszter és Felszeghy Tibor

Rendezte: Székely Andrea

Ajánlott korosztály: 5-12 év

BRUMI ÉS A TÉLI ÁLOM (zenés bábjáték)

A történet helyszíne egy medvebarlang. A kisbocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Ez már a macik téli álma, vagy még a valóság? Ez rejtve marad. Egy kedves kismedvés mese azonban kikerekedik Brumiról és Barniról, és a szemünk láttára kel éltre a barlang rejtekéből.

Szereplők: Brumi és Barni – kismackók, Medve Sára – mackószitter, Varacskos Vendel, Bálna Béla, Teve Tivi, Dr. Zsiráf Zsombor, Fehér Feri, Medve mama
Ajánlott korosztály: 2-10 év

VITÉZ LÁSZLÓ (vidám vásári bábjáték)

Szervusztok, pajtikák!” A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz!

A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.

Szereplők: Vitéz László, Ördög I., Ördög II., Király, Királylány, Udvarmester

Ajánlott korosztály: 3-90 év

NAGY AKAROK LENNI! (zenés bábjáték)

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik. Az előadás végére a Zsiráf Keresőszolgálat és az anyai szeretet révén minden megnyugtatóan rendeződik, s kis hőseink is belátják, hogy a saját bőrükben jobban boldogulnak. A nagyon sok zenével és kedves humorral átszőtt előadás a klasszikus bábjátékok egyik legjobban sikerült darabja.

Szereplők: Cirmi, Oroszlán Oszkár, Zsiráf Zsigmond, Cicamama, Félfülű nyúlfi, Kétfülű nyúlfi, Elefánti, Pille, Süni Soma, Sziszi, a kígyó

Ajánlott korosztály: 2-10 év

A BÁTOR NYULACSKA (zenés húsvéti bábjáték)

Kurtafarkú érzékeny, félénk kis nyuszi, nem olyan talpraesett, mint nyúlanyó másik fia, Tappancs. A történet mégis úgy alakul, hogy Tappancs kerül bajba és senki más nem segíthet rajta, csak a gyámoltalan Kurtafarkú. A nyulacska elindul kalandos útjára, hogy egy újonnan szerzett jóbarát és a gyerekek segítségével kiszabadítsák Tappancsot a róka karmai közül, s közben a félénk kis nyusziból igazi bátor nyulacska lesz.

Szereplők: Kurtafarkú és Tappancs – nyúltestvérek, Nyúlanyó, Kár doktor bácsi, Csacsi Csabi, Róka néni, Bodri, Tyúkanyó, Halacska

Ajánlott korosztály: 2-8 év

ERDEI TÖRTÉNET (zenés bábjáték)

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajbajutott kislányon, aki elveszti erdész apukájának “zenélő szerkezetét”. Találkoznak a békával, Varjú bácsival és a Vadmacskával is, aki első pillanatban, úgy tűnik, akadályozza őket tervük végrehajtásában, de a végén mégis minden jóra fordul. A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába. A gyermekeket is megmozgató, megénekeltető kedves bábelőadás sikerét a remek bábokon túl, a könnyen tanulható és énekelhető Nyuszikapitány c. gyermekdal is alapvetően meghatározza.

Szereplők: Kis nyuszik, Nyuszi mama, Rigó bácsi, Vadmacska, Harkály, Brekegi, Kislány, Maki majom, Kiskakas, Bodri

Ajánlott korosztály: 2-8 év

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Momó Gyerekrádió © 2015 Frontier Theme